Wie zijn wij

Wij zijn Frank en Ellie Dielissen en wij hebben drie inmiddels volwassen kinderen, Rik, Elke en Eline. Wij wonen in Deurne wat ligt in Noord-Brabant oftewel middenin de "Peel".

In 1997 toen onze jongste 4 werd en met name ik, Ellie, meer tijd kreeg onze lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan, eindelijk weer een hond. We zijn bewust op zoek gegaan welk ras bij ons zou passen, al vrij snel kwamen we op de Friese Stabij uit. We zijn toen bij een paar adressen hier in de buurt gaan kijken naar de Friese Stabij en we vielen als een blok voor dit geweldige ras.

In juni kwam onze eerste stabij reu "Quinto" in huis, we hebben niet veel geluk met hem gehad, hij was niet gesocialiseerd en daardoor erg bang. Op 26  januari 1999 Quinto was toen 21 maanden, is hij onder een vrachtwagen gekomen, wij waren kapot van verdriet.  Ons huis was leeg en we wilde graag heel snel weer een nieuwe hond en toen kwam daar in februari Hessel-Djûka fan é Âlde Léane, roepnaam Djûka. Anderhalf daarna in november 2000 kregen we Liefke-Baike fan é Âlde Léane, roepnaam Baike erbij. Een super koppel was het samen, wat hebben we genoten van die twee kanjers.  Djûka is op 9 jarige leeftijd overleden aan een bloeding en Baike hebben we laten inslapen op 9 jarige leeftijd  ze had uitzaaiíngen in haar  longen en hoofd.

We hebben ook nog anderhalf jaar een herplaats stabij teefje "Femke" gehad, haar baasjes was overleden en toen is ze via Marianne van Dam bij ons komen wonen.

In mei 2008 is Cilke als pup bij ons komen wonen, Cilke heeft inmiddels 2 nestjes gehad met in totaal 17 nakomelingen.  Uit haar eerste nest (2010) hebben wij haar dochter Dibbe-Cilke fan 't Peelhiem (Dibbe) aangehouden. Het zijn beide super honden, met een geweldig karakter.

Dibbe heeft in 2013 haar eerste nestje gehad en hieruit hebben wij haar zoon Gijs-Ymte fan 't Peelhiem, roepnaam Hessel aangehouden. Uit haar tweede nestje hebben we Haukje fan 't Peelhiem gehouden. 

Wij zijn trots op alle vier onze honden, ze hebben gouden karakters en ze kunnen het geweldig goed met elkaar vinden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Ellie Dielissen-Boot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze honden

Cilke (Silke)

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Dibbe-Cilke fan 't Peelhiem (Dibbe)

  

Gijs-Ymte fan 't Peelhiem (Hessel)

   

 

 

 

 

 

              

 

 Haukje fan 't Peelhiem